Modera esta mesa Marta Francisca Pérez Pérez. A mesa divide entres subseccións: emprendemento verde, emprendemento azul e emprendemento laranxa. Explica a súa procedencia e traxectoria profesional respecto da creación de empresas ata chegar á dirección de Valnalón. O emprendemento verde representa ao traballo en equipo. Neste apartado falan, primeiro Ana Belén Vázquez Pardal do Foro Ecolóxico, e inmediatamente despois Chus Paz de Agroverde. Ana Belén Vázquez Pardal fala sobre a organización sen ánimo de lucro á que representa e ao seu traballo no ámbito da agricultura ecolóxica e doutras disciplinas didácticas, divulgativas e participativas orientadas á sostibilidade e ó respeto á natureza. Chus Paz Vizcaya, enxeñeira técnica agrícola, ven falar de Agroverde e da súa experiencia no mundo da agricultura ecolóxica. Rolda de preguntas para o emprendemento verde. O emprendemento azul representa a asunción de riscos da iniciativa empresarial. Sandra Amézaga é a primeira en falar dos riscos no momento da creación da súa empresa, Shwe Mare. En segundo turno fala Idoia Cuesta, que ten unha empresa de cestería contemporánea, e sobre esta experiencia fai unha exposición clara e sinalando os fitos máis destacables. Ábrese unha rolda de preguntas sobre esta sección da mesa. O emprendemento laranxa é o que transforma de ideas creativas en bens e servizos de alto valor engadido. Primeiro fala María Magán Lampón, quen fala de La Doce, unha galería de arte. Despois Nora e Elena analizan a súa traxectoria ao fronte da empresa de deseño de interior En Las Nubes. Por úlitmo , Sonia Lebedynski Diéguez expón os pormenores da súa iniciativa de impulsar o emprendemento dende a escola. Ao finalizar as exposicións ábrese o turno de preguntas para o emprendemento laranxa.