• Inicio
  •  »  USC TV - MEDIATECA
  •  »  Todos
  •  »  Dieta Atlántica: conferencias
  •  »  Dieta Mediterránea

Dieta Mediterránea

Data de celebración: 06/05/2010
Visto: 2453 veces
Conferrencia de Lluis Serra

O Doutor Serra define a Dieta Mediterránea como unha dieta mestiza, fruto do mestizaxe cultural de moitos séculos. É o modelo alimentario prevalente en distintas zonas mediterráneas, e os seus tres pilares son o trigo, a vide e o olivo. Lluis Serra considera que unido á Dieta Mediterránea debe ir o exercicio físico. Pero destaca que nas rexións mediterráneas a actividade física é unha asignatura pendente, e ahi está en grande medida a eclosión da obesidade. Lluis Serra ve o turismo como un elemento erosionante da cultura, e que desdibuxa a nosa cocina tradicional. O Doutor Serra comenta algúns dos resultados obtidos a partir do estudio nutricional Predimed, que analiza os efectos da Dieta Mediterránea sobre a prevención primaria da enfermidade cardiovascular, Cara ó remate da súa intervención, informanos dos segredos que agochan os alimentos en relación ós aspectos da nutrición, e falanos dos aspectos nutricionais favorables, dos toxicolóxicos ou adversos e finalmente do aspecto cultural. Para Lluis Serra a Dieta Mediterránea é un patrimonio cultural e material da Humanidade. E remata dicindo que a globalización mailo turismo dispararon a alerta sobre os perigos que ameazan á Dieta Mediterránea.

Serra Majem, Lluis
Presidente da Fundación Dieta Mediterránea
Miniserie documental. GUIÓN...
Data Evento:
15/01/2021
[+]
Xornadas de Promoción/Formación...
Data Evento:
04/01/2021
[+]
Presentación volumen...
Data Evento:
21/12/2020
[+]
CICLO TRANSFORMACIÓN...
Data Evento:
14/12/2020
[+]
NÓS E O MUNDO, O MUNDO...
Data Evento:
04/12/2020
[+]
XORNADA DE ANÁLISE DA...
Data Evento:
03/12/2020
[+]
Vídeos da mesma serie:
Tamén che interesan:
No existen vídeos de estas caracteriesticas.
Universidade de Santiago de Compostela | Teléfonos: +34 881 811 000 e +34 982 820 000 | Contacto
Powered by PumuKIT PRO V 1.70 license