O Doutor Serra define a Dieta Mediterránea como unha dieta mestiza, fruto do mestizaxe cultural de moitos séculos. É o modelo alimentario prevalente en distintas zonas mediterráneas, e os seus tres pilares son o trigo, a vide e o olivo. Lluis Serra considera que unido á Dieta Mediterránea debe ir o exercicio físico. Pero destaca que nas rexións mediterráneas a actividade física é unha asignatura pendente, e ahi está en grande medida a eclosión da obesidade. Lluis Serra ve o turismo como un elemento erosionante da cultura, e que desdibuxa a nosa cocina tradicional. O Doutor Serra comenta algúns dos resultados obtidos a partir do estudio nutricional Predimed, que analiza os efectos da Dieta Mediterránea sobre a prevención primaria da enfermidade cardiovascular, Cara ó remate da súa intervención, informanos dos segredos que agochan os alimentos en relación ós aspectos da nutrición, e falanos dos aspectos nutricionais favorables, dos toxicolóxicos ou adversos e finalmente do aspecto cultural. Para Lluis Serra a Dieta Mediterránea é un patrimonio cultural e material da Humanidade. E remata dicindo que a globalización mailo turismo dispararon a alerta sobre os perigos que ameazan á Dieta Mediterránea.